De små, spröda och mycket näringsrika skotten och bladen kan odlas inomhus året om. De är läckra inte bara på salladen och smörgåsen utan även till fisk och kött, i en wok eller varför inte på en pannacotta.
Micro Leaf-fröerna sås i blomjord i ett dränerat odlingskärl och placeras på en varm och ljus plats. När skotten efter cirka 2-4 veckor är 5–10 cm långa är de klara att ätas. Med Micro Leaf kan du alltså snabbt och enkelt odla fram vitaminspäckade godsaker på fönsterbrädan mitt i vintern, om du så vill. Klipp sedan dekorativa skott och blad med spännande smaker direkt över maten – precis som på restaurangen.
Micro Leaf minidrivhus ger snabb skörd av skott med högt näringsinnehåll, året runt. Består av ett odlingstråg med dräneringshål, ett bottentråg och ett lock, tillverkade av plast.
Micro Leaf-fröurvalet är:
• Grönkål
• Gurkört
• Koriander
• Pak Choi
• Salladskrasse
• Tatsoi
• Ärta
• Citronbasilika
Varför vänta, när du kan börja odlingssäsongen redan nu!
Här kan du läsa mer om frön och tillbehör för groddning:
» Groddar och tillbehör
© 2020 Sunds Trädgård Ab