Rakkautta ruuanlaittoon aromikas basilika ainakin tuo, sillä se on tillin ja persiljan ohella Suomen suosituin yrtti. Basilikan lehdet maistuvat hyvältä sellaisenaan esimerkiksi salaateissa, mutta maku sopii hyvin myös monenlaiseen ruoanlaittoon.
Basilikan aromaattisuus on parhaimmillaan tuoreena, minkä vuoksi sitä myydäänkin usein ruukuissa, joissa se viihtyy kotioloissa parhaiten. Basilikat säilyvät kotona lämpimässä huoneilmassa, sillä kasvi ei kestä alle kuuden asteen lämpötiloja.
Ruoanlaitossa basilikalla on monia ystäviä, sillä sen maku sopii erityisen hyvin juustojen, pastojen, leipien, tomaatin ja muiden yrttien kanssa. Sen aromit sopivat kaikkiin kasvis- ja liharuokiin, mutta erityisen hyvin se tuo lisämakua broileriin, kalaruokiin ja esimerkiksi kesäkurpitsapohjaisiin ruokiin.
(Lähde: Puutarhaliitto)
Basilika tarvitsee lämpimän, valoisan ja tuulettoman kasvupaikan ja viihtyy aurinkoisella ikkunalaudalla tai parvekkeella. Muista käyttää lisävaloa!
Täytä ruukku mullalla ja ripottele muutamia siemeniä multaan, peitä ne ohuella multakerroksella. Kastele hyvin.
Kun taimet ovat itäneet ja niissä on neljä lehteä, nypi osa taimista pois. Näin ruukkuun jäävillä taimilla on tarpeeksi tilaa kasvaa.
Taimet latvotaan, kun niihin on kehittynyt muutama lehti. Katkaista ylimmät lehdet taimen kärjestä pois.
Kastele basilikaa säännöllisesti, multa ei saa kuivua.
Lannoita pakkauksen ohjeen mukaan.
(Lähde: Martat)
Tänä vuonna verkkokaupastamme löytyy myös hieno valikoima basilikan siemeniä. Käy tutustumaan!
© 2020 Sundin Puutarha Oy