Toukkavaiheessa perhonen elää lehdistä. Tämän takia tarvitset isäntäkasveja kuten esim. kaaleja, hernekasveja ja nokkosia. Täysikasvuiset perhoset tarvitsevat runsaasti nektaria antavia kasveja. Keväällä kevätesikot, kivikkokilpiruohot, tuoksuorvokit ja raidat ovat perhosten suosikkeja, kesällä isotähtiputki ja iisoppi. Loppukesästä kaunopunahattu, siperian pallo-ohdake, piikkiputki, täpläpunalatva, punatähkä, syysleimu, kivikkotörmäkukka, syrikät, väriminttu, mintut, laventelit ja timjamit ovat arvossa.
Yöperhoset pitävät köynnöskuusamasta ja helokista. Kasvipaikan tulee olla auringossa ja tuulensuojassa. Perhosilla on hyvin kehittynyt hajuaisti, joten vältä kemikaalien käyttöä torjunnassa.
Puutarha on täynnä hyönteisiä, jotka eivät ehkä ole kauniita mutta hyödyllisiä kylläkin.
Ampiaiset kuten myös loispistiäiset ja linnut syövät mielellään toukkia. Hämähäkit, ampiaiset ja sylkikuoriaiset pitävät kärpäsistä ja hyttysistä. Leppäkertut, typpyluteet ja nivelkärsäiset torjuvat nujertavat lehtikirvat.
Mato syö joka päivä oman painonsa verran orgaanista materiaalia, multaa ja mineraaleja. Tästä muodostuu hienoa kompostimateriaalia, joka rikastaa maata.
© 2020 Sundin Puutarha Oy